Tuesday, October 23, 2012

17 Νοεμβρίου στην Νέα Υόρκη!!!


Μία υπέροχη συναυλία θα γίνει στις
 
17 Νοεμβρίου στην Νέα Υόρκη!!!

Μάριος Φραγκούλης και Άλκηστης Πρωτοψάλτη ενώνουν τις 

φωνές τους για τα Παιδιά που Πονούν...  
  Καλούμε τους 
Φλογερούς Ομογενείς να Παρευρεθούν σε αυτήν την υπέροχη 
μουσική βραδιά!!!



ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
*ΦΛΟΓΑ* ΚΑΙ *ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ*
Η Φλόγα ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειεςσε όλη την Ελλάδα, με γραφεία & εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.
Συμπαραστέκεται στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.
  1. Παρέχουμε στέγη στους γονείς και τα παιδιά από την περιφέρεια. Στο «Σπίτι των Παιδιών της Φλόγας» φιλοξενούνται οικογένειες από όλη την Ελλάδα για όσο διάστημα τα παιδιά υποβάλλονται σε θεραπεία στα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας. Το «Σπίτι» -30 δωμάτια ή διαμερίσματα – εξασφαλίζει στις οικογένειες άριστες συνθήκες διαμονής εντελώς δωρεάν, σ ένα περιβάλλον φιλικό και κατάλληλο για παιδιά που βρίσκονται σε θεραπεία. Στο «Σπίτι» μας, λειτουργεί σχολείο (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο) με εκπαιδευτικούς αποσπασμένους από το Υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε τα παιδιά να συνεχίζουν τα μαθήματα τους και να μην χάνουν τη σχολική χρονιά τους.
  2. Εφαρμόζουμε πρόγραμμα «Νοσηλεία στο σπίτι» για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Το Πρόγραμμα είναι πρωτοποριακό για τα Ελληνικά δεδομένα στη διάρκεια της βασικής αντικαρκινικής θεραπείας και έχει σαν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους. Εμπειρες εξειδικευμένες νοσηλεύτριες, επισκέπτονται τα παιδιά στο σπίτι για διενέργεια καθημερινών απλών ιατρικών πράξεων, όπως αιμοληψία, περιποίηση καθετήρα Hickman, χορήγηση ενέσιμων θεραπειών κλπ, σε συνεργασία με τα τα τρία ογκολογικά τμήματα των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας, Αγία Σοφία και Α.&Π.Κυριακού, που τώρα στεγάζονται στο κτήριο της ΕΛΠΙΔΑΣ. Από το καλοκαίρι του 2009 μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν πάνω από 6.500 επισκέψεις σε 315 παιδιά στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής.
  3. Οι ελλείψεις στον ιατρικό τομέα δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει πρωταρχικά είναι η ίδια η επιβίωση των παιδιών μας. Συμμετέχουμε στην προμήθεια ιατρικού και άλλου εξοπλισμού καθώς και την ανακαίνιση των χώρων νοσηλείας στα κρατικά νοσοκομεία. Το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα στο Νοσοκομείο Αγλαια Κυριακού, το οποίο θεωρείται το σημαντικότερο βήμα για τη βελτίωση της ιατρικής φροντίδας των παιδιών των τελευταίων ετών, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην κινητοποίηση της Φλόγας. Τον Μάιο του 2010 η Φλόγα έκανε δωρεά στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία Αξονικό τομογράφο τελευταίας τεχνολογίας μειωμένης ακτινοβολίας, ειδικά για παιδιά και ήδη εξυπηρετεί όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Επίσης η Φλόγα χρηματοδότησε Βιομοριακό αναλυτή για την Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης καθώς και ιατρικό εξοπλισμό για την ανίχνευση των νοσοκομειακών μηκύτων που απειλούν τη ζωή των παιδιών στη διάρκεια της θεραπείας στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας και πολλά πολλά άλλα, όπως απασχόληση νοσηλευτών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών στα παιδιατρικά νοσοκομεία ακόμα και προμήθεια αναλωσίμων για τη λειτουργία των ογκολογικών τμημάτων και στα δύο νοσοκομεία.
  4. Διαθέτουμε κατάλληλα εξοπλισμένα αυτοκίνητα για την άνετη και ασφαλή μετακίνηση των παιδιών από και προς τα νοσοκομεία και τα εξεταστικά κέντρα.
  5. Διαθέτουμε κοινωνικό ταμείο για τις πρώτες βασικές ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων
  6. Χρηματοδοτούμε πρόσθετες ιατρικές εξετάσεις για τα παιδιά στις περιπτώσεις που τις προτείνουν οι θεράποντες ιατροί και δεν τις καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία ή δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνουν στα δημόσια νοσοκομεία.
  7. Συμμετέχουμε ενεργά στις δραστηριότητες της “Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Συλλόγων Γονιών” (ICCCPO) της οποίας η Φλόγα είναι ιδρυτικό μέλος και στην οποία συμμετέχουν 85 χώρες και 138 σύλλογοι γονιών από όλο τον κόσμο.
  8. Προσπαθούμε ώστε να καθιερωθούν θεσμοί που να σέβονται τον αγώνα του παιδιού και την αξιοπρέπεια των παιδιών και των οικογενειών τους
  9. Προσπαθούμε να πληροφορήσουμε σωστά την κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να διαλύσουμε τις προκαταλήψεις.
Αλλά κυρίως είμαστε δίπλα στις οικογένειες, μοιραζόμαστε τους φόβους και τις αγωνίες τους και στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα τους.

No comments:

Post a Comment