Saturday, January 17, 2015

Το 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ακροπόλεως Αθηνών στην Αμόρανη!


 Ο Φίλιππας ο Θεοδωρόπουλος, ο ακούραστος Αμορανίτης, ο άνθρωπος που με κάθε τρόπο και με κάθε μέσον προσπαθεί για την επιβίωση και την ανάπτυξη του χωριού, μας εξέπληξε για μία ακόμα φορά με την επιστολή και τις φωτογραφίες που μας έστειλε.
Αυτή την φορά έκανε μία πρόσκληση στο 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ακροπόλεως Αθηνών για μία τετραήμερο διαμονή και ξενάγηση εντελώς δωρεάν στο Καταφύγιο! Πώς θα γινόταν; 
Το βενάκι μετακινήσεων προσφορά του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου από την *APOLLO RENT A CAR *, τα φαγητά από τον Αποστόλη τον Αλέκο και την Μελετία, η ξενάγηση από τον ίδιο τον Φίλιππα! 
Ύστερα από την αποδοχή της προσκλήσεως και μετά από 6 μήνες τα παιδιά ήλθαν και κατασκήνωσαν στο χωριό, είδαν και ενθουσιάστηκαν με τις ομορφιές του, την μαγεία της φύσης του, και υποσχέθηκαν ότι όχι μόνον θα ξανάρθουν αλλά θα μοιράσουν τις εντυπώσεις τους με γνωστούς και φίλους για μία ζωντανή διαφήμιση. 
Μία ημέρα την αφιέρωσαν για τον εξωραϊσμό του μονοπατιού που οδηγεί από τον νερόμυλο στον καταρράκτη ῾῾φτανα᾽᾽!
Διαβάστε την επιστο
 ΜΟΝΟ ΜΕ  ΑΓΑΠΗ
   8 πιτσιρίκια!!!!!!!!!!,   πέντε κοπέλες και τρία αγόρια έφτιαξαν το μονοπάτι αυθημερόν δουλεύοντας έξι ώρες που ένα χωριό δεν μπόρεσε να φτιάξει τόσα χρόνια. (συγνώμη)    
Έτσι πάρα πολύ απλά, χωρίς    αξιώματα και θέσης μπορούμε να κάνουμε κάτι για τον τόπο μας αν έχουμε αγάπη και την εκδηλώνουμε με πράξεις και έργα. 
 Με αυτά τα παιδιά έχω κατά ενθουσιαστεί, με έβγαλαν εκτός πραγματικότητας. Δεν γνώριζα ότι υπήρχε τέτοια οργάνωση τέτοια συνεργασία. Ήξερε το καθένα τι θα κάνει στον τόπο διαμονής,  εργασίας, παιχνιδιού, διασκέδασις, και παντού. Έχουν πλησιάσει το τέλειο.  Με πήγαν 55 χρόνια πίσω όταν τα είδα στην πλατεία να παίζουν αμπάριζα.  Με έστειλαν αδιάβαστο όταν μου είπαν το αυτονόητο γ' αυτά. Έχετε τόσα ωραία πράγματα στο χωριό σας και δεν έχετε ένα μονοπάτι: (φταίνε κάποιοι?) Από την άλλη με έκαναν να ελπίζω στη δίψα τους να μάθουν να δούνε να εξερευνήσουν.  Θέλω να ευχαριστήσω το 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων που  ακούραστα έφτιαξαν και σηματοδότησαν το μονοπάτι για τον καταρράκτη (φτανα),  Καθάρισαν αυτά που πετάμε εμείς στο νεκροταφείο. Προσωπικά τους ευχαριστώ πάρα πολύ  δηλώνω και επιθυμώ να είναι φίλοι μου. Ευχαριστώ  την APPOLO RENT A CAR του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου για το βανάκι που τους διέθεσε δωρεάν για της μετακινήσεις τους. Επίσης τον Αποστόλη για το βραστό, τον Αλέκο με τα λουκάνικα καθώς και τη Μελετία με το σπεσιαλιτέ σπιτικό παστίτσιο προσφορά των καταστημάτων και της 4 ημέρες. 
Τους ευχαριστώ!
Θεοδωρόπουλος Φίλιππας










3 comments:

  1. Εξαιρετική προσπάθεια και ενα μεγάλο μπράβο σε όλους σας . Σας παρακαλώ μόνο μάθετε το όνομα του χωριού ......!!!! Το Καταφύγιο ονομαζόταν Αμόρανη , και όχι αμόρανι ,είναι πολύ άσχημο να γράφουμε εμείς οι ίδιοι λάθος το όνομα του χωριού μας !!! Είναι όσο άσχημο είναι και το να γράψεις την χωρα μας αιλάδα αντί για Ελλάδα ..... οπότε σας παρακαλώ ας το προσέχουμε λίγο εμείς που είμαστε απο το Καταφύγιο , και αν είναι δυνατόν ας διορθώσετε το τίτλο ..............

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κύριε ¨ANONYMUS¨ από όσα γράψατε κρατάω την πρώτη και τελευταία πρόταση, διορθώνω, σας ευχαριστώ για την υπόδειξη και ζητώ συγνώμη αν ύστερα από τόσα χρόνια που γράφω έκανα κάποιο ορθογραφικό λάθος. Την επόμενη φορά που θα βρείτε λάθος θα σας παρακαλέσω να κρίνετε επιεικώς έναν πατριώτη σας που για μισό αιώνα μετανάστης γράφει σε υπολογιστή που δεν είναι φτιαγμένος με Ελληνικές προδιαγραφές και ορθογράφο της Ελληνικής γλώσσας.

      Delete